Paul Klee: Tűz és halál

vasárnap, július 19, 2009

A csámborgóra vett szaros csillagok



Állati jó múlt hetem volt, volt benne Kistehén és a Borz, szarvasok élő és húsgombóc formában, szúnyogok millióan, lefotózandó rákláb, halak, vadak s mi jó falat. Padlót fogok, ha Lappföldre gondolok. Felszámol minden hasonlítási alapot, elvet, tervet, csak perget és kerget újabb és újabb célpontok felé.

Mert a fejünkben régi képek soha sem volt időkről mesélnek, leginkább azt bánom-forma, hogy hazafelé autózva már Finnországban is feltűnt az első szaros csillag. Megállíthatatlanul jön az ősz és vele együtt az angliai (romániai) beklikkeléseim is kanadaira cserélődnek, pedig még ki sem barátkoztuk egymást és magunkat úgy istenesen...



Az első kép Ifjord apály idején, a második Pallastunturi. Vissza-vissza-vissza!

3 megjegyzés:

COTR írta...

Nem biztos, hogy megnyugtato hozzafuzes, de ugyanolyan ertekes lesz a kanadai beklikkeles is, a blog szempontjabol :). S ki tudja, lehet kijosz forditani az ottani finneknek...Hosszabb tavon :) Nem masert, de legalabb folytathatjuk az ismerkedest.

Unknown írta...

Milyen Kanada, milyen Anglia? Jut eszembe, az ajánlat továbbra is érvényes.

geréb marika írta...

Vigyázz, Lehel, még elcsámborgok veletek idén nyáron, ha nem vagytok kellőképp figyelmesek! :)

Kanada, Anglia, ahol a kurtafarkú malac túr. Vagy még annál is tovább. Az ajánlatot köszi, Szeklermen, most hogy újra írsz blogot, főleg, jöhetnék pl. szövegeket elő-olvasni :) Kiip-offblog-in-taccs, hátha úgy alakul.