Paul Klee: Tűz és halál

szerda, január 14, 2009

Miközben

Miközben a fél kezem ezt pötyögi, a másik fél kezem gesztenyéket tapogat. Otthonról hozott, régeni gesztenyét. Egy-mondat végén szünet, olyankor eszem. Meleg, jólesik.

Másfél hete jöttem vissza. Mint egy csiga, hátamon a hazám, gesztenye, zakuszka, csombord, puddingpor, meggy, egy üveg visináta, friss magyar nyelvű olvasnivaló. Fo-ban talaj fogadott. Hogy úgy mondjam, kész padlófűtés, noha az ősz kb. arról szólt, hogy én bámulok s nyújtózkodom a nagy egyensúlyozásban. Stabil talaj, puha ágy és borsóleves, egy agyonöntözött cserép virág.

A blog őszire átköltözött simalapú füzetbe, s megtelt vele egy macskás és egy kistehenes. Ha egyszer vége lesz vagy ha valami másnak lesz nagyon legeleje, majd összefogom és ráírom nagy betűkkel az igazságot: GM irmánya arról, hogy.

Addig folytatjuk Riccel, velkom bekk. Gesztenyét?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

jó döntés. papírfüzet és gesztenye. remélem, színes tinta is akadt. (itt épp barna tesztelődik.)

edo írta...

http://monikeramia-ro.blogspot.com/
meglepi, csak meg egy kicsi oda, a zakuszka melle

Betond írta...

Nézem a K-ban kapni 10 EUR kilója, de nem régeni, idei lehet, spanyol. Hogy is kell elkészíteni? Az ötletem, hogy sütni kellene a koripályák mellé, el ne lopd.

geréb marika írta...

És milyen a barna, Edina? Az én tollamban épp narancssárga :)

Nem lopom, Betond, mindenki a maga sütnivalójával! :) Idén főztem, simán, vízban, míg bele lehet szúrni a villát. Sütni leginkább vaslábosban, fedő alatt, először csak kevés vizet töltök rá, aztán közben még egy-egy keveset, míg megpuhul és kiszárad. Otthon parázson szokták, koripálya mellé inkább olyat. Ha nekifogsz, jövök Hkibe korcsolyázni :)